Het nieuwe jaar, wat zal het gaan brengen? Stel dat het onrustig blijft in de wereld, hoe kun je dan toch je eigen, fijne koers varen?

Het leven stroomt

Als het afgelopen jaar ons één ding heeft geleerd, is het dat het leven onvoorspelbaar is. Kleine gebeurtenissen kunnen immense gevolgen hebben. Wat zeker leek, kan ineens wankelen. En elke paar weken kunnen de zaken er weer anders voorstaan.

Daar kun je heel onrustig van worden. Constant alert op wat er nú weer aan de hand is. Op waar de oorzaak ligt en hoe het écht mis kan gaan. Dat is logisch, want we willen graag houvast. Maar dat houvast is er niet. Niet echt. Want het leven stroomt en blijft stromen. Het wordt bepaald door talloze schakels waar we maar weinig invloed op hebben.

Wat wil jij toevoegen?

Het enige waar je écht invloed op hebt, is op je eigen gedrag. Op wat jij doet, zegt en uitdraagt. Op wat je toevoegt aan de wereld, op elk moment van de dag. Als een naaimachine die steeds een steek zet op een lap die onder hem doorglijdt. De vraag is: Wat voor steek wil jij zetten? Welk kleur en sfeer wil je toevoegen aan het leven?

Een intentie voor 2021

Met een intentie kun je bewust je koers bepalen. Voor een dag, een week of voor het hele nieuwe jaar. Je stelt dan niet zozeer een doel dat je wilt bereiken (ik wil zoveel kilo wegen of 2 x per week sporten), maar je bepaalt de houding waarmee je in het leven wilt staan. Bijvoorbeeld:

  • ik maak ruimte voor mijn eigen behoeftes
  • ik stel me open voor plezier
  • ik heb aandacht voor kleine mooie momenten

Zo’n intentie bepaal je een rustig moment. Je voelt dan wat je nodig hebt in je leven of waar je méér van wilt zien in de maatschappij. En je stelt jezelf tot doel om daar alle ruimte voor te maken.

Een fijne koers

Het werkt in feite als een innerlijk kompas. Heb je je koers bepaald, dan maakt je brein zich sterk om het tot realiteit te maken. Zeker als je je intentie regelmatig uitspreekt. Je ziet dan veel eerder de mogelijkheden om inderdaad plezier te maken, te genieten of aandacht voor jezelf te hebben, en je pakt die kans ook eerder. Je intentie inspireert je om steeds weer het juiste te doen.

Liefde

Mijn persoonlijke intentie is om – net als afgelopen jaren – te gaan voor liefde in de meest brede zin van het woord.  Voor aandacht, verzachting en verbinding. Omdat ik denk dat we daar als mens en samenleving veel baat bij hebben. En als ik dan een keer twijfel over een actie, dan hoef ik mezelf alleen maar te vragen: ‘Is dit liefde?’ En dan weet ik wat te doen.

Mij helpt een intentie voor het nieuwe jaar en ik hoop jou ook. Dus wat 2021 ook gaat brengen, ik wens je een steady koers toe, helemaal in lijn met jouw verlangen.

Annelies

Ps: Vind je het lastig om je eigen koers te bepalen? Wil je graag hulp bij het loslaten van onrust en spanning? Ik help je graag. Een eerste adviesgesprek is altijd gratis.

Maak afspraak

Wil je reageren op dit blog? Heel fijn. Dat kan onderaan deze pagina.

Gratis adviesgesprek?

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959
Laat van je horen en ik bel je terug.
Maak afspraak

Sensitieve professionals

In mijn praktijk begeleid ik veel sensitieve professionals. Gedreven mensen die tegelijkertijd behoorlijk gevoelig zijn. Heb jij dat ook?
Door het loslaten van spanning en blokkades, komen je kwaliteiten veel beter tot hun recht en kan juist jij van grote betekenis zijn.