Stress loslaten

Veel mensen kampen met gevoelens van stress. Met overprikkeling, faalangst, relatiestress, geldzorgen, zorgen over hun gezondheid, onrust over klimaatveranderingen, politiek, etc. Zonder dat je het doorhebt kan het je leven erg beïnvloeden. Zeker als je wat gevoeliger bent.

Gespannen en uit balans

Je merkt dat je last hebt van stress doordat je je bijvoorbeeld wiebelig voelt, angstig, gefrustreerd, moe, opgejaagd, kattig. Je reageert impulsief en emotioneel, en kunt niet zo helder meer nadenken.

Je kunt ook last hebben van fysieke klachten. Je immuunsysteem werkt minder goed en je bent kwetsbaarder voor ziekte en burn-out. (zie mijn blog)

Behoefte aan rust

Waar je behoefte aan hebt is rust en balans – in je hoofd en in je lijf. Aan een manier om spanning van je af te laten glijden en dichter bij jezelf te blijven.

Hoe fijn zou het zijn als je relaxt zou kunnen blijven, ook op belangrijke momenten? Als je op je gemak aan je doelen zou kunnen werken? Wat zou er dan allemaal mogelijk worden?

Mijn best practices

Als coach gespecialiseerd in ontstressen help ik je graag om dit te bereiken. Ik heb onderzoek gedaan naar diverse methoden om spanning los te kunnen laten – ook voor mijzelf – en ik deel mijn best practices graag met je. Ze vormen de basis van mijn dagelijks leven en mijn coachpraktijk, en geven rust, balans en meer controle.

Methodes

De methodes die ik gebruik zijn o.a.:
– cognitieve coachingsmethodes, voor inzicht en nieuwe mogelijkheden
– transformatieve methodes uit de energetische psychologie, zoals LIVE THE CONNECTION®. Dit werkt op het niveau van je onderbewuste en lost lastige innerlijke spanning duurzaam op.
– EMDR voor het verminderen en wegnemen van angsten
– meditaties en mindfulness, ter ontspanning en bewustwording.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959
Laat van je horen  en ik bel je terug.
Maak een afspraak

Gratis handige checklist
checklist sensitieve profesional coach zilverkade

Het ABC van ontstressen

Belangrijk onderdeel van mijn begeleiding is ‘Het ABC van ontstressen’. Het is een snelle, effectieve methode gebaseerd op de laatste neurologische inzichten. De methode werkt op je onderbewuste, waar de oorzaken van de spanning liggen opgeslagen. Het is door iedereen snel aan te leren. Lees hier mijn blog hierover.

Resultaat

Na dit traject:
– heb je zicht op hoe stress werkt,
– zie je wat jou triggert en hoe stress je leven beïnvloedt.
– heb je tools om spanning in een paar minuten los te laten

Dat je (diepliggende) spanning gaat loslaten heeft een enorm effect op je leven. Je hebt meer grip op hoe je je voelt en bent snel weer terug in balans. Je functioneert beter, je kunt betere oplossingen bedenken, je slaapt beter en voelt je blijer. En minstens zo belangrijk: je bent prettiger gezelschap – je zit beter in je vel.

Reacties op het ABC van ontstressen:

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een ander mens geworden ben: de stress die ik al van kindsbeen af ervaar, is weg. Ik ben rustig vanbinnen, ik glimlach met gemak, ik zie het leven zitten, ik heb er zin in!’
(S.S. 52 jr)

– ‘Soms word ik ’s nachts wakker van de stress over een onzekere situatie waarin ik me bevind. Zo’n moment dat ik vaak aan het piekeren raak en niet meer in slaap val. Dan helpt het mij om ‘het ABC’ te doen […] Keer op keer verdwijnt het piekeren als vanzelf en brengt het mij in een zalige staat van rust […]’
(F.G. 52 jr)

– ‘Ik zet ‘Het ABC van ontstressen’ in om alledaagse stresssituaties snel en eenvoudig te ont-mijnen. Ik merk dat de opstapeling van stress in mijn lichaam zich daardoor veel minder voordoet. Ook kan ik mentaal en fysiek goed loslaten om gemakkelijk in slaap te kunnen vallen. […] Voordien verloor ik soms snel mijn geduld, terwijl ik nu kalm en helder blijf. Op deze manier kunnen reageren zorgt voor een liefdevolle sfeer in ons gezin.
(E.I.)

Gratis adviesgesprek

Je kunt je opgeven voor een gratis adviesgesprek. Daarin vertel je waar je tegenaan loopt en bespreken we wat nodig is om je situatie te verbeteren. Ook bekijken we of ik de juiste persoon ben om je te helpen.

Ja, ik meld me aan voor een gratis adviesgesprek.

Maak een afspraak
hsp stress coach mindset zilverkade

Mindset verandering

lees meer

Blokkades oplossen

lees meer

Hoogsensitiviteit-HSP

Lees meer

Je authentieke kracht

Lees meer