Je voelt je anders

Je bent een hartelijk persoon, bent gevoelig voor sfeer en je zet je graag in voor projecten die er werkelijk toe doen. Je ziet ook snel waar het probleem ligt en wat er nodig is. Soms ben je zo druk bezig met ‘het goede doen’ en zorgen voor anderen, dat je jezelf uit het oog verliest. Het maakt je wiebelig en overprikkeld, en je voelt regelmatig de behoefte om je terug te trekken en rust te nemen. Maar is dat wel normaal? Andere lijken nergens last van te hebben…

Hoogsensitiviteit

Herken je dit? Dan is het goed mogelijk dat je hoogsensitief bent. Je hebt dan sterke antennes waarmee je veel informatie uit de omgeving opneemt, die je vervolgens op een diepe manier verwerkt. Je brein doet aan ’topsport’ als het ware. Het is een eigenschap die je bijzondere kwaliteiten geeft, maar ook lastige valkuilen…

Verlangen naar rust en balans

Met hoogsensitiviteit ben je veel bezig met het reflecteren op alle informatie en signalen die je oppikt. Het maakt dat je vaak helder ziet wat er aan de hand is en wat nodig is, maar het kost ook bakken met energie. En als je dan niet op tijd rust neemt kan je makkelijk overspoeld en overprikkeld raken. Wat kun je daaraan doen? En hoe kun je je inzetten voor mooie doelen zonder jezelf te verliezen? Hoe kun je al die signalen van anderen opmerken zonder het je persoonlijk aan te trekken en onzeker te worden? Hoe kun je een sterke sensitieve professional zijn?

Van struikelblok naar talent

Zelf heb ik hier ook lang mee geworsteld. Vroeger leek HSP me een onnodig label, maar na een periode van ziekte en burn-out begreep ik de volle betekenis van hoogsensitief zijn. Ik zag veel beter wat mijn sensitieve kwaliteiten zijn en ook welke valkuilen daarbij horen. Met veel vallen en opstaan leerde ik mezelf de zorg te geven die ik nodig heb. Waardoor mijn gevoeligheid juist mijn grote kracht werd in plaats van een struikelblok. Deze ommekeer heeft zoveel rust, vertrouwen en kracht gegeven, dat ik je graag help om hetzelfde te bereiken.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959
Laat van je horen en ik bel je terug.
Maak een afspraak

Gevoeligheid als kracht

In mijn begeleiding staan je talenten en sensitieve eigenschappen centraal. Samen onderzoeken we hoe je beter tot je recht komt en hoe je van je gevoeligheid een bijzondere kracht kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • de bijzondere waarde van je hoogsensitiviteit ontdekken,
 • weten wat je nodig hebt om in balans te blijven, om tot bloei te komen
 • leren hoe je snel en effectief kunt ontspannen
 • loslaten van overprikkeling, angst en stress,
 • vrij worden van belemmerende overtuigingen
 • vrij worden van belastende familiepatronen
 • leren om naar je toe te trekken wat je wél wilt.
 • leren om het op jouw manier te doen ipv ‘zoals het hoort’,
 • van kwetsbaarheid iets heel moois maken,
 • je persoonlijke missie of drive ontdekken, hoe juist jij
  van bijzondere waarde kunt zijn.

Ook online

De coaching vindt plaats 1 op 1 in mijn praktijk of – als jij dat prettiger vindt – online via videobellen. Dit laatste kan ook goed werken door de prettige intimiteit en versterkte focus. Bovendien kan het fijn zijn om in je eigen omgeving te blijven.

Sterke sensitieve professional

Na dit coachingstraject ervaar je je hoogsensitiviteit als iets waardevols en zet je het op die manier ook in. Je hebt belangrijke obstakels losgelaten en weet wat je nodig hebt om goed te functioneren en je doelen te bereiken. Je hebt de rust en het vertrouwen om met al je mooie eigenschappen van bijzondere betekenis te zijn.

Gratis adviesgesprek

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Geef je dan op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. .

Ja, ik meld me aan voor een gratis adviesgesprek.

Maak een afspraak

Sensitieve professionals

In mijn praktijk begeleid ik veel (hoog)sensitieve professionals. Gedreven mensen die tegelijkertijd behoorlijk gevoelig zijn. Heb jij dat ook?
Door het loslaten van spanning en blokkades, komen je kwaliteiten veel beter tot hun recht en kan juist jij van grote betekenis zijn!

Gratis handige checklistchecklist sensitieve profesional coach zilverkade

Doe de HSP-test!

hsp test coach Den Bosch

>> Ben jij hoogsensitief? <<

Doe de HSP-test!

Naar de test

ontwikkeld door HSP-experts dr Elaine Aron
en drs. Esther Bergsma

Je authentieke kracht

Lees meer
coach stress hsp den bosch meditaties

Stress loslaten

Lees meer

Blokkades oplossen

Lees meer

Een helpende mindset

Lees meer