Sensitief – HSP

Je voelt je anders

Je bent een hartelijk persoon, bent gevoelig voor sfeer en ziet snel wat er omgaat in anderen. Ook heb je oog voor detail en maak je goede analyses. Met grote inzet bedenk je creatieve oplossingen voor lastige problemen.

Ondanks deze kwaliteiten voel je je regelmatig wat wiebelig. Dan is het je teveel allemaal en zou je rust willen nemen. Maar is dat niet raar? Andere lijken nergens last van te hebben.

Hoogsensitiviteit

Herken je dit? Dan is het goed mogelijk dat je hoogsensitief bent. Je hebt dan sterk ontwikkelde antennes waarmee je veel informatie uit de omgeving kan opnemen, die je vervolgens op een diepe manier verwerkt. Het is een eigenschap die je bijzondere kwaliteiten geeft, maar ook lastige valkuilen…

Verlangen naar rust en balans

Door je hoogsensitiviteit voel je regelmatig een verlangen naar rust, veiligheid en balans. Je wilt graag je kwaliteiten voluit inzetten en die laten zien aan anderen, maar hoe doe je dat als het om je heen vaak zo druk is? Als je omgeving iets anders van je vraagt? Als je je overprikkeld en kwetsbaar voelt? Hoe kun je een sterke sensitieve professional zijn?

Van struikelblok naar talent

Zelf heb ik hier ook lang mee geworsteld. Vroeger leek HSP me een onnodig label, maar na een periode van ziekte en burn-out begreep ik de volle betekenis van hoogsensitief zijn. Met veel vallen en opstaan leerde ik mezelf te geven wat ik nodig heb. En werd mijn gevoeligheid mijn grote talent in plaats van struikelblok. Deze ommekeer heeft zoveel rust, vertrouwen en kracht gegeven, dat ik je graag help om hetzelfde te bereiken.

Gevoeligheid als kracht

In mijn begeleiding staan je talenten en sensitieve eigenschappen centraal. Samen onderzoeken we hoe je beter tot je recht komt en hoe je van je gevoeligheid een bijzondere kracht kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • de bijzondere waarde van je hoogsensitiviteit ontdekken,
 • weten wat je nodig hebt om in balans te blijven, om tot bloei te komen
 • leren hoe je snel en effectief kunt ontspannen
 • loslaten van overprikkeling, angst en stress,
 • vrij worden van belemmerende overtuigingen
 • vrij worden van belastende familiepatronen
 • leren om naar je toe te trekken wat je wél wilt.
 • leren om het op jouw manier te doen ipv ‘zoals het hoort’,
 • van kwetsbaarheid iets heel moois maken,
 • je persoonlijke missie of drive ontdekken, hoe juist jij
  van bijzondere waarde kunt zijn.

Ook online

De coaching vindt plaats in mijn praktijk of online via videobellen. Dit laatste werkt voor sommigen ook goed, door de prettige intimiteit en versterkte focus. Bovendien kan het fijn zijn om in je eigen omgeving te blijven.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959
Laat van je horen en ik bel je terug.
Maak een afspraak
Gratis handige checklistchecklist sensitieve profesional coach zilverkade
Sensitieve professionals
In mijn praktijk begeleid ik veel (hoog)sensitieve professionals. Gedreven mensen die tegelijkertijd behoorlijk gevoelig zijn. Heb jij dat ook?
Door het loslaten van spanning en blokkades, komen je kwaliteiten veel beter tot hun recht en kan juist jij van grote betekenis zijn.

Sterke sensitieve professional

Na dit coachingstraject ervaar je je hoogsensitiviteit als iets waardevols en zet je het op die manier ook in. Je hebt belangrijke obstakels losgelaten en weet wat je nodig hebt om goed te functioneren en je doelen te bereiken. Je hebt de rust en het vertrouwen om met al je mooie eigenschappen van bijzondere betekenis te zijn.

Gratis adviesgesprek

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Geef je dan op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. .

Ja, ik meld me aan voor een gratis adviesgesprek.

Maak een afspraak
hsp test coach Den Bosch

TEST!

>> Ben jij hoogsensitief? <<

Doe de HSP-test
ontwikkeld door HSP-experts dr Elaine Aron en drs. Esther Bergsma

Wat is hoogsensitief precies?

Het is een aangeboren eigenschap die je terugziet bij 15-20% van de bevolking, mannen én vrouwen.

Je bent hoogsensitief, als je je in deze drie kenmerken herkent:

1. Grote opmerkzaamheid & prikkelgevoeligheid

Hoogsensitieve mensen zijn erg opmerkzaam. Hun zenuwstelsel is gevoeliger en daardoor komen geluiden, beelden, licht en geuren eerder en harder binnen. Ook pikken ze emoties van anderen, sociale interacties en de sfeer in een ruimte eerder op. Subtiele veranderingen ontgaan hen zelden.

2. Diepgaande informatieverwerking

HSP verwerken nieuwe informatie heel grondig. Ze koppelen het aan eerdere ervaringen en bestaande kennis en dat is op scans zichtbaar door het oplichten van veel verschillende hersengebieden. Als HSP een beslissing nemen, overdenken ze vaak eerst alle consequenties risico’s. Voor zichzelf en voor anderen. Binnen organisaties zijn HSP daardoor de verbinders: ‘HSP zijn sterk gericht op de belangen van de groep en maken hun eigen belang daaraan vaak ondergeschikt.’

3. Emotioneel intense reacties

Doordat hoogsensitieve personen informatieve, zintuiglijke en sociale prikkels intensief verwerken, ontstaan in hun brein al snel complexe gedachtetreinen en rijke associaties. Dit geeft lichamelijke sensaties waar HSP vaak gevoelig op reageren. Vandaar dat HSP soms schijnbaar ‘uit het niets’ emotioneel kunnen worden. Ze zijn eerder geraakt, zowel positief als negatief. Niet alleen huilen HSP eerder, ze kunnen ook beter genieten en intens blij zijn voor iemand anders.

Bekende issues van hsp’s:

 • snel overprikkeld zijn,
 • je vervelend voelen door omgevingsfactoren die anderen niet lijken op te merken,
 • het lot van anderen je erg aantrekken,
 • je aanpassen, ten koste van jezelf,
 • je afgewezen voelen,
 • uit balans raken door oneerlijkheid of lastige relaties,
 • erg streng zijn voor jezelf,
 • veel piekeren,
 • ervaringen blijven lang nawerken bij je.

Een krachtige hsp is goud waard

Een hsp die in balans is heeft grote waarde voor iedere organisatie. Waarom en hoe?
Lees de gratis checklist ‘10 aandachtpunten voor de sensitieve professional’.

 

Je authentieke kracht

Lees meer
coach stress hsp den bosch meditaties

Stress loslaten

Lees meer

Blokkades oplossen

Lees meer

Mindset verandering

Lees meer