Hoogsensitief – HSP

Je voelt je anders

Je bent een hartelijk persoon, bent gevoelig voor sfeer en ziet snel wat er omgaat in anderen. Ook heb je oog voor detail en hou je van reflecteren, van nadenken over de dingen. Je ziet waar het beter kan, mooier kan en zet je graag in voor projecten die er werkelijk toe doen.

Ondanks deze kwaliteiten voel je je regelmatig wiebelig en overprikkeld. Dan is het je teveel allemaal en zou je rust willen nemen. Maar is dat niet raar? Andere lijken nergens last van te hebben…

Hoogsensitiviteit

Herken je dit? Dan is het goed mogelijk dat je hoogsensitief bent. Je hebt dan sterke antennes waarmee je veel informatie uit de omgeving opneemt, die je vervolgens op een diepe manier verwerkt. Je brein doet aan ’topsport’ als het ware. Het is een eigenschap die je bijzondere kwaliteiten geeft, maar ook lastige valkuilen…

Verlangen naar rust en balans

Door je hoogsensitiviteit voel je regelmatig een verlangen naar rust, veiligheid en balans. Je wilt graag je kwaliteiten voluit inzetten en laten zien aan anderen, maar hoe doe je dat als het om je heen vaak zo druk is? Als je je overspoeld kan voelen door wat er van je verwacht wordt? Als je je overprikkeld en kwetsbaar voelt? Hoe kun je een sterke sensitieve professional zijn?

Van struikelblok naar talent

Zelf heb ik hier ook lang mee geworsteld. Vroeger leek HSP me een onnodig label, maar na een periode van ziekte en burn-out begreep ik de volle betekenis van hoogsensitief zijn. Ik zag veel beter wat mijn bijzondere kwaliteiten zijn en ook welke valkuilen daarbij horen. Met veel vallen en opstaan leerde ik mezelf te geven wat ik nodig heb. En werd mijn gevoeligheid mijn grote talent in plaats van struikelblok. Deze ommekeer heeft zoveel rust, vertrouwen en kracht gegeven, dat ik je graag help om hetzelfde te bereiken.

Gevoeligheid als kracht

In mijn begeleiding staan je talenten en sensitieve eigenschappen centraal. Samen onderzoeken we hoe je beter tot je recht komt en hoe je van je gevoeligheid een bijzondere kracht kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan:

 • de bijzondere waarde van je hoogsensitiviteit ontdekken,
 • weten wat je nodig hebt om in balans te blijven, om tot bloei te komen
 • leren hoe je snel en effectief kunt ontspannen
 • loslaten van overprikkeling, angst en stress,
 • vrij worden van belemmerende overtuigingen
 • vrij worden van belastende familiepatronen
 • leren om naar je toe te trekken wat je wél wilt.
 • leren om het op jouw manier te doen ipv ‘zoals het hoort’,
 • van kwetsbaarheid iets heel moois maken,
 • je persoonlijke missie of drive ontdekken, hoe juist jij
  van bijzondere waarde kunt zijn.

Ook online

De coaching vindt plaats 1 op 1 in mijn praktijk of – als jij dat prettiger vindt – online via videobellen. Dit laatste kan ook goed werken door de prettige intimiteit en versterkte focus. Bovendien kan het fijn zijn om in je eigen omgeving te blijven.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959
Laat van je horen en ik bel je terug.
Maak een afspraak

Gratis handige checklistchecklist sensitieve profesional coach zilverkade

Sensitieve professionals

In mijn praktijk begeleid ik veel (hoog)sensitieve professionals. Gedreven mensen die tegelijkertijd behoorlijk gevoelig zijn. Heb jij dat ook?
Door het loslaten van spanning en blokkades, komen je kwaliteiten veel beter tot hun recht en kan juist jij van grote betekenis zijn!

Sterke sensitieve professional

Na dit coachingstraject ervaar je je hoogsensitiviteit als iets waardevols en zet je het op die manier ook in. Je hebt belangrijke obstakels losgelaten en weet wat je nodig hebt om goed te functioneren en je doelen te bereiken. Je hebt de rust en het vertrouwen om met al je mooie eigenschappen van bijzondere betekenis te zijn.

Gratis adviesgesprek

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Geef je dan op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. .

Ja, ik meld me aan voor een gratis adviesgesprek.

Maak een afspraak
hsp test coach Den Bosch

>> Ben jij hoogsensitief? <<

Doe de HSP-test!

Naar de test

ontwikkeld door HSP-experts dr Elaine Aron
en drs. Esther Bergsma

Je authentieke kracht

Lees meer
coach stress hsp den bosch meditaties

Stress loslaten

Lees meer

Blokkades oplossen

Lees meer

Mindset verandering

Lees meer