Je voelt je anders
Je bent een hartelijk persoon, bent gevoelig voor sfeer en je zet je graag in voor projecten die er werkelijk toe doen. Je ziet ook snel waar het probleem ligt en wat er nodig is. Soms ben je zo druk bezig met ‘het goede doen’ en zorgen voor anderen, dat je jezelf uit het oog verliest. Het maakt je wiebelig en overprikkeld, en je voelt regelmatig de behoefte om je terug te trekken en rust te nemen. Maar is dat wel normaal? Andere lijken nergens last van te hebben…
Hoogsensitiviteit
Herken je dit? Dan is het goed mogelijk dat je hoogsensitief bent. Je hebt dan sterke antennes waarmee je veel informatie uit de omgeving opneemt, die je vervolgens op een diepe manier verwerkt. Je brein doet aan ‘topsport’ als het ware. Het is een eigenschap die je bijzondere kwaliteiten geeft, maar ook lastige valkuilen…
Verlangen naar rust en balans
Met hoogsensitiviteit ben je veel bezig met het reflecteren op alle informatie en signalen die je oppikt. Het maakt dat je vaak helder ziet wat er aan de hand is en wat nodig is, maar het kost ook bakken met energie. En als je dan niet op tijd rust neemt kan je makkelijk overspoeld en overprikkeld raken. Wat kun je daaraan doen? En hoe kun je je inzetten voor mooie doelen zonder jezelf te verliezen? Hoe kun je al die signalen van anderen opmerken zonder het je persoonlijk aan te trekken en onzeker te worden? Hoe kun je een sterke sensitieve professional zijn?
Van struikelblok naar kracht
Zelf heb ik hier ook lang mee geworsteld. Vroeger leek HSP me een onnodig label, maar na een periode van ziekte en burn-out begreep ik de volle betekenis van hoogsensitief zijn. Ik zag veel beter wat mijn sensitieve kwaliteiten zijn en ook welke valkuilen daarbij horen. Met veel vallen en opstaan leerde ik mezelf de zorg te geven die ik nodig heb. Waardoor mijn gevoeligheid juist mijn grote kracht werd in plaats van een struikelblok. Deze ommekeer heeft zoveel rust, vertrouwen en kracht gegeven, dat ik je graag help om hetzelfde te bereiken.