Sensitiviteit – hsp

Overprikkeling

Je bent hartelijk, gevoelig voor sfeer, je hebt een goed oog voor detail en ziet snel wat er aan de hand is. Ook bedenk je creatieve oplossingen voor lastige problemen. Om je talenten goed in te kunnen zetten heb je wel regelmatig rust nodig om je heen. Anders kan het je te veel worden en raak je overprikkeld en uit balans.

Rust, veiligheid en balans

Herken je dit? Of je nou gewoon wat gevoeliger bent of hoogsensitief, je voelt een verlangen naar rust, veiligheid en evenwicht. Je wilt graag je kwaliteiten voluit inzetten en die laten zien aan anderen – ook in je werk. Want je weet dat je iets bijzonders te bieden hebt. Maar hoe doe je dat als het om je heen vaak druk en overweldigend is? En je je gestrest en kwetsbaar voelt? Hoe kun je een sterke sensitieve professional zijn?

Van struikelblok naar talent

Zelf heb ik hier ook lang mee geworsteld. Pas na een periode van ziekte en burn-out begreep ik de volle betekenis van sensitief zijn. Met veel vallen en opstaan, leerde ik mezelf te geven wat ik nodig heb. En werd mijn gevoeligheid mijn grote talent in plaats van struikelblok. Deze ommekeer heeft zoveel voor me betekent, heeft zoveel rust, vertrouwen en kracht gegeven, dat ik je graag help om hetzelfde te bereiken.

Gevoeligheid als kracht

In mijn begeleiding staan je talenten en sensitieve eigenschappen centraal. Samen onderzoeken we hoe je beter tot je recht komt in je werk en hoe je van je gevoeligheid een bijzondere kracht kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • de bijzondere waarde van je gevoeligheid ontdekken, voor jezelf
    en voor de maatschappij,
  • weten wat je nodig hebt om in balans te blijven,
  • leren om het ‘op jouw manier’ te doen ipv ‘zoals het hoort’,
  • loslaten van angst en stress,
  • van kwetsbaarheid iets moois maken,
  • je persoonlijke missie of drive ontdekken, hoe juist jij
    van bijzondere waarde kunt zijn.

Ook online

De coaching vindt plaats in mijn praktijk of online via videobellen. Dit laatste werkt vaak net zo effectief, door de prettige intimiteit en versterkte focus via het beeldscherm. Bovendien kan het soms fijn zijn om in je eigen omgeving te kunnen blijven.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959

Laat van je horen en ik bel je terug.

Maak een afspraak

Sensitieve professionals

In mijn praktijk begeleid ik veel sensitieve aanpakkers. Gedreven professionals die tegelijkertijd behoorlijk gevoelig zijn.

Mensen met deze combinatie van eigenschappen hebben vaak specifieke valkuilen én bijzondere mogelijkheden.

Sterke sensitieve professional

Na dit coachingstraject ervaar je je sensitiviteit veel meer als iets waardevols en zet je het op die manier ook in. Je hebt belangrijke obstakels losgelaten en weet wat je nodig hebt om goed te functioneren en je doelen te bereiken. Je hebt de rust en het vertrouwen om met al je mooie eigenschappen van bijzondere betekenis te zijn.

Gratis adviesgesprek

Benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Geef je dan op voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Ook online mogelijk met videobellen.

Ja, ik meld me aan voor een gratis adviesgesprek.

Maak een afspraak

Interviews over de waarde van sensitiviteit op de werkvloer.

“Soms denk ik: mogen die sluizen even dicht…”

Martine van Osch over hoe ze haar sensitiviteit inzet bij haar werk

“Je kunt elkaar bijna telepathisch aanvoelen.”

Luister naar Joris van Rijn, concertmeester van het
Radio Filharmonisch Orkest

Je persoonlijke kracht

Lees meer

Stress loslaten

Lees meer

Blokkades oplossen

Lees meer

Mindset training

Lees meer