Als sensitieve professional heb je iets bijzonders in huis.

Jouw talent om aandacht te geven,
om te zien wat nodig is,
je oog voor détail en voor kwaliteit,
je creativiteit,
je verantwoordelijkheidsgevoel,
je inlevingsvermogen en heldere blik,
ze zorgen ervoor dat jij zaken voor elkaar kunt krijgen die er echt toe doen. Want jij kunt verzachten, verhelderen, versterken en verbinden. En dat is precies wat we nodig hebben – juist in deze tijd.

Gevoelig voor spanning en stress

Om je natuurlijke kracht goed te kunnen inzetten, is het wel heel belangrijk dat je leert hoe je spanning en angsten kunt loslaten. Want daar ben je,  juist door je sensitiviteit, extra vatbaar voor. Met jouw goede voelsprieten pik je meer signalen op dan gemiddeld, maar dus ook meer negativiteit en spanning.

Het doet je veel allemaal

Pijn en frustratie van anderen komen makkelijk bij je binnen. Maar ook triggers in jezelf brengen je eerder uit balans. Pijn uit het verleden, lastige relaties, negatieve gedachten, de zorgen die je hebt… Het doet jou gewoon veel allemaal. En het is belangrijk dat je daar goed mee leert omgaan, want anders blokkeert het je.

Het is belangrijk dat je leert omgaan met stress, anders blokkeert het je.

Als stress je blokkeert

Je kunt dan te maken krijgen met gevoelens van angst, frustratie, overprikkeling, twijfel, vermoeidheid, van niet goed genoeg zijn, van niet gezien worden – om er maar een paar te noemen. Niet zelden vergezeld door fysieke klachten. Je raakt op allerlei fronten uit balans en bent niet goed in staat te realiseren wat je zou willen.

Herken je daar iets in? Ben je ook zo’n bevlogen werker met hart voor de zaak, die desondanks niet helemaal goed tot z’n recht komt?

Bevlogen mensen

Ik heb er zelf in ieder geval wel mee te maken gehad. Tijdens mijn werk voor de media destijds wist ik dat ik bijzondere producties kon maken, maar dat kwam er toch niet altijd even goed uit. Ik was snel overprikkeld en uit balans door miscommunicatie om me heen en de eisen die ik aan mezelf stelde. De spanning die ik voelde zat me echt dwars, want ik was heel ambitieus en wilde graag mooie dingen maken.

Bewust loslaten

Sindsdien heb ik veel geleerd over sensitiviteit en stress. Met als belangrijkste les dat je naar oplossingen kunt zoeken tot je een ons weegt, maar dat de sleutel uiteindelijk in jezelf ligt. Het kwijtraken van spanning, verwarring en angst is een kwestie van loslaten.

Onbewust bouwen we spanning op, en béwust kunnen we die weer loslaten. Zeker ook dankzij moderne methodes waarin traditionele kennis gecombineerd worden met de nieuwste wetenschappelijke inzichten.

Maak je kracht vrij!

In het Engels bestaat een mooie uitdrukking: unlock your power! Geef je kracht de ruimte. Maak jezelf vrij van ballast, van blokkades en belemmeringen. Want stel je eens voor wat er dan mogelijk wordt…

Sensitiviteit als kracht

Zelf ben ik me door die loslaat-technieken veel vrijer en sterker gaan voelen. Mijn sensitiviteit is ook veel minder een struikelblok nu, en veel meer een bron van kracht. Ook in mijn werk. Ik kan nu echt zeggen dat ik vertrouwen heb in wie ik ben en dat ik sta voor wat ik doe. En ik weet zeker dat dat voor jou ook kan gaan gelden.

Wat wordt er allemaal mogelijk als jij je natuurlijke kracht voluit kunt inzetten!

Gratis adviesgesprek?

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959

Laat van je horen en
ik bel je terug.
Maak afspraak

Sensitieve professionals

In mijn praktijk begeleid ik veel sensitieve professionals. Gedreven mensen die tegelijkertijd behoorlijk gevoelig zijn. Heb jij dat ook?
Door het loslaten van spanning en blokkades, komen je kwaliteiten veel beter tot hun recht en kan juist jij van grote betekenis zijn.
Tip & inspiratie ontvangen?
Geef je op voor Zilverkadepost onderaan deze pagina.

Meer impact

Bij mijn coaching help ik je om zo veel mogelijk stress, angst en andere blokkades los te laten, en je te laden met dat wat je wél helpt. Zodat je stevig komt te staan, vertrouwen gaat voelen en tot bloei komt. En de impact gaat hebben die jij verdient.

Laat het me weten als je hier stappen in wilt zetten.
Een adviesgesprek is gratis en vrijblijvend.

Groet, Annelies

Maak afspraak

Dit blog is in iets andere vorm gepubliceerd op hoogsensitivief.nl, de landelijke website voor hoogsensitiviteit van Esther Bergsma.

Wil je reageren op dit blog? Heel fijn. Dat kan onderaan deze pagina.

Luister naar Zachte Kracht

Mijn interviews over de waarde
van sensitiviteit op de werkvloer. Met o.a. Martine van Os