Gevoeligheid als mega-kracht

Over sensitieve professionals gesproken. Gisteren zag ik de prachtige Zomergasten-uitzending met rapper Glenn de Randamie, alias Typhoon. Bij uitstek iemand die van zijn gevoeligheid een mega-kracht maakt. Met zijn hart als kompas, zijn hoofd als middel om te begrijpen wat zijn hart wil, en zijn muziek en teksten om zijn visie te delen.

Blikverruimer

Glenn heeft zich altijd een buitenbeentje gevoeld met zijn vermogen om meer te voelen en meer te zien dan gemiddeld, maar ziet dat niet (meer) als reden om zich aan te passen aan het ‘normaal’. In tegendeel. Hij spreekt zich uit, bekent kleur, en door woorden te geven aan wat tegenwoordig niet vaak verwoord wordt, verruimt hij de blikken en de harten van Nederland.

Dat er ook mensen zijn die hem niet begrijpen deert hem niet. Niet meer. Vroeger had hij de neiging om eerst en vooral bezig te zijn met de behoeftes van anderen en zichzelf te vergeten – zoals veel sensitieve mensen. Maar na 2 keer een burn-out is dat bij hem veranderd.

Vroeger was hij vooral bezig met de behoeftes van anderen. Hij vergat zichzelf – zoals veel sensitieve mensen.

Man met een missie

Niet alles wat hij opvangt aan signalen van anderen, is voor hem bestemd, beseft hij nu. En dat geeft hem de rust om aandacht te hebben voor zijn eigen missie. Voor ‘het licht dat hij in zich heeft’ en dat hij wil uitdragen, zoals hij zelf zegt.

Glenns missie heeft vooral met liefde te maken. En hij vertelt daarover zonder schroom, zonder zich te verexcuseren, wat hem zo sterk maakt. Hij maakt duidelijk dat we alleen met liefdevol gedrag bereiken waarnaar we verlangen. Door aandacht te hebben, je in te leven, te luisteren en niet te veroordelen – een ander niet, maar ook jezelf niet.

Glenn maakt duidelijk dat we alleen met liefdevol gedrag bereiken waarnaar we verlangen.

Ben ik liefde waard?

“Ben ik de liefde wel waard?” vroeg Glenn zich lange tijd af. Door heel druk bezig te zijn en veel te geven, hoopte hij de liefde te kunnen verdienen. Nu weet hij beter: hij is goed zoals hij is. “Ik heb geleerd dat ik minder hoef te doen, en juist daarom bén ik méér.” Door meer bij zichzelf te blijven, raakt hij meer mensen en heeft zijn boodschap meer impact.

Ik hoef nu minder te doen en juist daarom ben ik meer.

– Glenn de Randamie

Een wijze les voor alle sensitieve aanpakkers, inclusief mezelf. Ik knoop het in mijn oren Glenn. Dank voor de mooie televisieavond.

Luister hier het hele gesprek met Glenn de Randamie terug.

Wil jij ook dichter bij jezelf komen? Meer betekenen door minder te doen?

Denk jij als lezer nu: ik wil mijn kracht en impact als sensitieve professional ook vergroten? Wil je angst en negatieve gedachtes kunnen loslaten, mensen inspireren en je impact vergroten?

Kom dan eens langs voor een afspraak. Dan vertel je waar je tegenaan loopt en bespreken we wat jou kan helpen. Het eerste gesprek is altijd gratis. En is ook online mogelijk.

Afspraak maken

Wil je reageren op dit blog? Heel graag. Dat kan onderaan deze pagina.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching.nl
06 104 72 959
Laat van je horen en ik bel je terug. 
Afspraak maken

Sensitieve professionals

In mijn praktijk begeleid ik veel sensitieve professionals: gedreven mensen die tegelijkertijd behoorlijk gevoelig zijn. Eigenschappen die elkaar nog wel eens in de weg kunnen zitten. Herken je dat?
Door het loslaten van spanning en blokkades, komen je kwaliteiten veel beter tot hun recht en kan juist jij van grote betekenis zijn.