Wat heb je nodig?

Terwijl de zon van de week uitbundig scheen, had de angst me toch ineens te pakken. Sombere economische voorspellingen waren onder mijn huid gekropen en bezorgden me een angstig gevoel. Het zat in mijn schouders, in mijn nek. Toch ging ik maar gewoon aan het werk, in de hoop dat het door de afleiding vanzelf weg zou trekken. Maar dat deed het dus niet.

Oke, dacht ik. Werken lukt zo niet.
Wat heb ik nodig?

Het is een vraag die ik mezelf regelmatig stel sinds mijn burn-out, vooral als iets niet lekker loopt. En dat werkt wonder wel. Ik zoek dan een fijne plek om even mijn ogen dicht te doen en te voelen: Wat leeft er in mij? Wat is er aan de hand?

Omdat ik me die morgen zo ongerust voelde, besloot ik een meditatie te doen. Eentje die me eraan herinnerde dat ik veilig was op dat moment, en kon loslaten. Want bang zijn voor een onbekende toekomst heeft echt 0% zin. En als je je er al op wilt voorbereiden, gaat dat beter met een ontspannen brein dan met een brein in stress.

De meditatie gaf me direct een andere mindset. In plaats van angst te voelen voor de toekomst, bracht het me bij de rust en de zekerheid van het Hier en Nu. De mallemolen van gedachten – de ‘crazy monkey’ – was stilgezet. Ik voelde mijn lichaam weer, mijn verbondenheid met alles. En het vertrouwen en de ontspanning die daarmee samenhangen.

Het kan zo veel opleveren als je luistert naar je gevoel, en de tijd neemt om jezelf te geven wat je nodig hebt. Je kan daarna weer met veel meer energie aan de slag. En met beter resultaat dan als je blijft hangen in gepieker en gedoe.

De korte, fijne meditatie die ik deed, staat nu ook op deze website. Ik deel hem graag, omdat hij jou misschien ook helpt als je je ongerust voelt en je zorgen maakt. Hij duurt 7 minuten: dus heel geschikt om tussendoor te doen.

Het is een meditatie voor ontspanning en vertrouwen.

Meer begeleiding?

Heb je meer begeleiding nodig om te ontspannen, neem dan contact met me op. Een eerste gesprek is gratis. (Ook mogelijk via beeldbellen.)

Afspraak maken

Wil je reageren op dit blog? Graag! Dat kan onderaan deze pagina.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959
Laat van je horen en ik bel je terug.
Afspraak maken

1 Reactie

  • Odette schreef:

    Heel herkenbaar, zowel de onrust als de manier om daar dan mee om te gaan! Afgedwaald naar negativiteit en angst, dit opmerken, en mild en liefdevol terug naar het hier en nu, naar vertrouwen en zijn met wat er is.