Het ABC van ontstressen

Ik weet dat stress niet goed is voor me. Maar wat doe je eraan?
Een bijzondere oplossing die ik zelf veelvuldig gebruik is: het ABC van ontstressen. Een snelle, diepgaande ontspanningsmethode van dr. M. Riemslagh, ethica en stress-expert.

Bij spanning en onrust

Als je je zorgen maakt over je gezondheid, je onzeker voelt, als je spanning voelt vanwege de hoge werkdruk, geldstress, lastige relaties, etc. dan komt je lichaam in stress. Dat gaat vanzelf. Het is een automatische primitieve impuls die maakt dat je je bij dreigend ‘gevaar’ klaar maakt om te vechten, te vluchten of te bevriezen. Duurt de stress langer aan, dan is het echt schadelijk voor je.

Maar hoe kun je die stress dan loslaten?

Door het rechtstreeks in je brein aan te pakken. Stress uit zich direct in de hersenen. Het maakt dat je niet meer helder kunt denken of dat je niet meer voelt wat er nodig is. Bij stress worden er tussen de twee hersenhelften minder verbindingen gemaakt. De éne helft wordt overactief en de andere te weinig actief. De oplossing is om die verbindingen te herstellen.

Met het ABC van ontstressen gebeurt dat in snel tempo. En het zorgt bovendien dat de prikkel, de oorzaak van de stress wordt weggenomen. Typisch aan ‘Het ABC van ontstressen’ is de combinatie van veiligheid, snelheid en diepgang.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959

Laat een boodschap achter en ik bel je terug.

Maak afspraak

Wetenschappelijk gefundeerd

De methode is gebaseerd op neurobiologie, psychologie en hedendaags hersenonderzoek, wat bijdraagt aan de kracht, snelheid en efficiëntie ervan. Het is een vijfstappenplan dat in zijn eenvoud de kracht van verschillende wetenschappelijke methoden in zich draagt. Denk daarbij aan het werk van Steven Laureys, Jos Brosschot, Elke Geeraerts, Bandler & Grinder, Bruce Lipton, Francine Shapiro, Karim Nader, en Peter Levine.

Eenvoudig en snel

Door een aantal eenvoudige handelingen activeer je je brein om rust te creëren. Je lichaam doet vervolgens alles om een gevoel van veiligheid te realiseren.

Het werkt supersnel omdat je doelgericht je onderbewuste systeem mobiliseert. Dat werkt met de snelheid waarmee je je hand van een hete plaat terugtrekt. Dat is ongeveer een miljoen keer sneller dan ‘bedenken’ wat je nu zou moeten doen. In je brein is het al gebeurd voordat je het kan bedenken.

Diepe werking

Het proces is diepgaand, het brengt veranderingen teweeg waar je met cognitieve therapie soms jaren voor nodig hebt. Je mobiliseert je natuurlijke zelfbescherming en je krijgt je probleemoplossend vermogen weer helemaal paraat.

Grote veranderingen

Het is een beproefde methode die al duizenden mensen heeft geholpen om bij onrust, lichamelijke klachten, emotionele overprikkeling en trauma weer tot rust te komen.

Enkele reacties:

  •     “Een tool voor het leven”
  •     “Een eye-opener!”
  •     “Wonderlijk en toch wetenschappelijk gestaafd”
  •     “Heel bijzonder. Kleine handelingen, grote veranderingen”
  •     “Je plukt er enorme vruchten van en het gaat zo snel!”
  •     “Heel toegankelijke methode, super interessant, werkbaar, nuttig”
  •     “Een eenvoudige, toepasbare techniek”

Wil je ook op een snelle en effectieve manier kunnen ontspannen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

Ja ik meld me aan voor een gratis adviesgesprek.

afspraak maken

Wil je een reactie geven op dit blog? Heel fijn!
Dat kan onderaan deze pagina.

Bron: Live The Connection

Ontvang mijn gratis e-bookvoor meer ontspanning, balans en kracht