Wonderlijk toch hoe Oud en Nieuw werkt in ons hoofd. Van de een op de andere dag is het alsof je gereset wordt, zie je meer mogelijkheden en heb je nieuwe energie. Voel je dat ook?

Zou het niet heerlijk zijn als je die energie zou kunnen vasthouden? Als je niet ergens eind januari weer zou inzakken door stress en gestruggle?

Aandacht voor jezelf

Dan heb ik misschien wel een tip voor je: heb wat meer aandacht voor jezelf. Niet voor wat je allemaal wilt bereiken dit jaar, maar voor je prettige eigenschappen en fijne kwaliteiten. Want we zijn altijd zo bezig met de dingen buiten onszelf, met alles waar we aan moeten voldoen, dat we de kracht in onszelf snel over het hoofd zien.

Als je je laat leiden door wat jou bijzonder maakt, dan heb je veel meer kans om energiek te blijven. Dan wordt je namelijk van binnenuit gemotiveerd – vanuit een altijd aanwezige bron die krachtig en inspirerend is. Dan stopt het harde werken en gaat alles veel meer vanzelf.

Dan stopt het harde werken en gaat alles veel meer vanzelf.

Wat maakt je ‘eigen’?

Wil je weten wat jouw innerlijke kracht is? Stel je zelf dan wat vragen. Wat maakt je werkelijk enthousiast? Wat vind je belangrijk in het leven? Wat heb je zelf gemist en waaraan wil je graag bijdragen? What do you add to the room?

Het antwoord geeft je de mogelijkheid om flow te creëren. Om terecht te komen in een doorgaande cirkel van energie geven en energie krijgen.

Herinner je aan je kwaliteiten

En áls er iets is dat misloopt of tegenvalt, blijf dan niet hangen in negatieve gedachten maar herinner jezelf aan je kwaliteiten. ‘Ik ben …’, ‘ik kan …’, ‘ik weet …’. En vóel de waarde van wat je zegt. Dan blijf je makkelijker in de flow.

Haal knopen uit je systeem

Als bepaalde angsten of negatieve gedachtes regelmatig terugkomen, dan is het belangrijk om daar bij stil te staan. Om te leren hoe je die loslaat en opruimt, zodat je de knopen uit je systeem haalt. Want anders blijft het moeizaam gaan. Alsof je autorijdt met de handrem erop.

Het is belangrijk dat je zorgt dat je kwaliteiten ook echt de ruimte krijgen.

Bijvoorbeeld: je hebt een prachtige stem en je wilt graag doorbreken als zanger(es), maar diep van binnen heb je het gevoel dat het egoïstisch is om op de voorgrond te treden. Dan komt je carrière niet snel van de grond. Want in je onderbewuste staat het stoplicht op rood.

Groen licht voor onze talenten

Daarom zal ik ook dit jaar weer met veel enthousiasme werken aan zoveel mogelijk groen licht voor onze talenten. Door stress tegen te gaan en belemmeringen op te lossen – bij cliënten zowel als bij mezelf. Zodat we vrijuit kunnen laten zien wat we in ons hebben en vol overtuiging van betekenis kunnen zijn.

‘I am not bound to succeed, but I am bound to live up to what light I have.’
– Abraham Lincoln

Wil jij je talenten meer tot bloei laten komen en profiteren van de energie die daaruit voortkomt? Als je je aanmeldt vóór 20 januari krijg je 10% korting cadeau op de eerste 2 coachingsessies.

ja, ik meld me aan

Ik wens je een ontspannen en sprankelend 2020!

Hartelijke groet,
Annelies

Gratis inspiratiegesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959

Gratis inspiratiegesprek of meer informatie? Laat een boodschap achter en ik bel je terug.

Ontvang mijn gratis adviezenvoor meer ontspanning, balans en kracht