Stress loslaten

Overprikkeling, angst en zorgen

In onze hectische wereld worstelen veel mensen met gevoelens van stress. Met overprikkeling, faalangst, relatiestress, geldzorgen, zorgen over je gezondheid, onrust over klimaatveranderingen, politiek, etc. Zonder dat je het doorhebt kan het je leven erg beïnvloeden. Zeker als je wat gevoeliger bent.

Uit evenwicht

Heb je ook last van spanning? Dan heb je vast gemerkt hoezeer het je lichamelijk, geestelijk en emotioneel uit evenwicht brengt. Je kunt geen goede oplossingen meer bedenken, je reageert impulsief en emotioneel, en bent een stuk minder sociaal. Ook geeft het fysieke klachten. Je komt moeilijk tot rust en ben kwetsbaarder voor ziekte en burn-out. (zie mijn blog)

Behoefte aan rust en balans

Waar je behoefte aan hebt is rust en balans. Aan een manier om dichter bij jezelf te blijven en meer grip te hebben op de dingen. Hoe fijn zou het zijn als je meer tijd en aandacht zou kunnen hebben voor wat je belangrijk vindt? Als je meer zou kunnen genieten en op een ontspannen manier je doelen zou kunnen realiseren?

Best practices

Als coach gespecialiseerd in ontstressen help ik je graag om dit te bereiken. Ook voor mij persoonlijk heb ik onderzoek gedaan naar diverse ontstresmethoden en ik deel mijn best practices graag met je. Ze vormen de basis van mijn dagelijks leven en mijn coachpraktijk, en geven rust, balans en controle.

Gratis adviesgesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959

Laat van je horen  en ik bel je terug.

Maak een afspraak

Het ABC van ontstressen

Belangrijk onderdeel van mijn begeleiding is ‘Het ABC van ontstressen’.  Het is een snelle, effectieve methode gebaseerd op de laatste neurologische inzichten. De methode werkt op je onderbewuste, waar de oorzaken van de spanning liggen opgeslagen. Het is door iedereen snel aan te leren. Lees hier mijn blog hierover.

Resultaat

Na dit traject heb je zicht op hoe stress werkt, wat jou triggert en in welke mate stress je leven beïnvloedt. Je hebt nu tools om spanning in een paar minuten los te laten en dat geeft rust en houvast. Je functioneert beter, kan betere oplossingen bedenken, je slaapt beter en voelt je blijer. En minstens zo belangrijk: je bent prettiger gezelschap – je zit beter in je vel.

Reacties op het ABC van ontstressen:

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een ander mens geworden ben: de stress die ik al van kindsbeen af ervaar, is weg. Ik ben rustig vanbinnen, ik glimlach met gemak, ik zie het leven zitten, ik heb er zin in!’
(S.S. 52 jr)

– ‘Soms word ik ‘s nachts wakker van de stress over een onzekere situatie waarin ik me bevind. Zo’n moment dat ik vaak aan het piekeren raak en niet meer in slaap val. Dan helpt het mij om ‘het ABC’ te doen […] Keer op keer verdwijnt het piekeren als vanzelf en brengt het mij in een zalige staat van rust […]’
(F.G. 52 jr)

– ‘Ik zet ‘Het ABC van ontstressen’ in om alledaagse stresssituaties snel en eenvoudig te ont-mijnen. Ik merk dat de opstapeling van stress in mijn lichaam zich daardoor veel minder voordoet. Ook kan ik mentaal en fysiek goed loslaten om gemakkelijk in slaap te kunnen vallen. […] Voordien verloor ik soms snel mijn geduld, terwijl ik nu kalm en helder blijf. Op deze manier kunnen reageren zorgt voor een liefdevolle sfeer in ons gezin.
(E.I.)

Gratis adviesgesprek

Je kunt je opgeven voor een gratis adviesgesprek. Ook mogelijk via beeldbellen. Daarin vertel je waar je tegenaan loopt en bespreken we wat nodig is om je situatie te verbeteren. Ook bekijken we of ik de juiste persoon ben om je te helpen.

Ja, ik meld me aan voor een gratis adviesgesprek.

Maak een afspraak

Ontvang mijn gratis e-book
in 6 stappen naar
meer ontspanning, balans en kracht.

hsp stress coach mindset zilverkade

Mindset training

lees meer

Blokkades oplossen

lees meer

Sensitiviteit – hsp

Lees meer

Je persoonlijke kracht

Lees meer