Stress loslaten

Je voelt je nogal gejaagd, alert op wat er gedaan moet worden. Zou het allemaal lukken? Het concentreren gaat niet zo goed en je wordt vaker emotioneel. Hopelijk slaap je vannacht weer wat beter. Dan houdt dat gepieker misschien ook eens op.

Je zucht eens diep en gaat er weer voor. Maar in je hart verlang je  naar rust, naar balans, naar een gemakkelijker leven. Naar een manier om dichter bij jezelf te blijven en de dingen beter in de hand te hebben. Je zou vaker ontspannen blij willen zijn.

Negatief patroon

Zonder dat je er erg in hebt, kan spanning je leven behoorlijk beheersen. Op een gegeven moment kun je zelfs denken dat stress er gewoon bij hoort. Dat het leven nou eenmaal druk is en dat het vast beter gaat als je flink gaat sporten. Of een keer goed op vakantie gaat. Totdat je merkt dat je klachten blijven of zelfs uitmonden in een burn-out. Wat kun je doen?

Het is heel fijn om meer controle te hebben over hoe je je voelt.

Tools om spanning los te laten

Hoog tijd dat je aan de bel trekt en op zoek gaat naar een oplossing. Want het is heel jammer als jij niet goed functioneert. Gesprekken met een lifecoach met verstand van stress en met de juiste tools om spanning los te laten, zouden je wel eens enorm kunnen helpen.

Ik weet hoe het voelt

Ik help je hier graag bij. Omdat ik zelf nogal prikkelgevoelig ben heb ik onderzoek gedaan naar diverse ontstresmethoden. Mijn best practices deel ik graag met je. Ze vormen de basis van mijn dagelijks leven en zorgen voor rust en balans. Het is heel fijn om meer controle te hebben over hoe je je voelt.

Je kunt bij me terecht voor alle soorten stressklachten. Bijvoorbeeld bij werkstress, faalangst, onzekerheid en relatiestress.

Gratis inspiratiegesprek

annelies@zilverkadecoaching
06 104 72 959

Wil je een gratis inspiratiegesprek of meer informatie? Laat van je horen  en ik bel je terug.

Het ABC van ontstressen

‘Het ABC van ontstressen’ is een fijne methode om je leven een stuk lichter te maken. In minder dan 5 minuten voel je de spanning van je afglijden. Het is een vrij nieuwe, effectieve methode gebaseerd op de laatste neurologische inzichten. De methode werkt op je onderbewuste, waar de oorzaken van de spanning liggen opgeslagen.

Mindset

Ook je mindset is van belang bij je zoektocht naar ontspanning. Door bewustwording en training kun je je focus verleggen van angst & weerstand naar mildheid & compassie, met groot effect op je lichaam en geest. Je leest meer over stress en een positieve mindset in mijn gratis gids ‘Volle Kracht’. 

Door stress los te laten voel je je rustiger, kunt helderder nadenken en bent prettiger gezelschap.

Wat levert dit traject je op?

Na dit traject kun je ‘het ABC van ontstressen’ zelf toepassen (waar je maar wilt) en spanning in je lichaam loslaten. Ook heb je zicht op hoe stress werkt en wat stress veroorzaakt bij jou. Elke keer dat je het loslaat voel je een heerlijke rust onstaan, een lichtheid die je meer in balans brengt. Je hoofd is helderd, je bent creatiever, je slaapt beter en functioneert als vanouds. En niet onbelangrijk: je bent weer prettig gezelschap – je zit veel beter in je vel.

Reacties op het ABC van ontstressen:

‘Ik kan niet anders zeggen dan dat ik een ander mens geworden ben: de stress die ik al van kindsbeen af ervaar, is weg. Ik ben rustig vanbinnen, ik glimlach met gemak, ik zie het leven zitten, ik heb er zin in!’
(S.S. 52 jr)

– ‘Soms word ik ‘s nachts wakker van de stress over een onzekere situatie waarin ik me bevind. Zo’n moment dat ik vaak aan het piekeren raak en niet meer in slaap val. Dan helpt het mij om ‘het ABC’ te doen […]Keer op keer verdwijnt het piekeren als vanzelf en brangt het mij ineen zalige staat van rust […]’
(F.G. 52 jr)

– ‘In mijn persoonlijk leven zet ik ‘Het ABC van ontstressen’ in om alledaagse stresssituaties snel en eenvoudig te ont-mijnen. Het resultaat is dat ik met innerlijke rust en een open mind verder kan. Ik merk ook fysiek dat de opstapeling van stress in mijn lichaam zich daardoor veel minder voordoet. Ook kan ik mentaal en fysiek goed loslaten om gemakkelijk in slaap te kunnen vallen. […] Voordien verloor ik soms snel mijn geduld, terwijl ik nu kalm en helder blijf. Op deze manier kunnen reageren zorgt voor een liefdevolle sfeer in ons gezin.
(E.I.)

Gratis inspiratiegesprek

Je kunt je opgeven voor een gratis inspiratiegesprek. Daarin vertel je waar je tegenaan loopt en bespreken we wat nodig is om je situatie te verbeteren. Ook bekijken we of ik de juiste persoon ben om je te helpen.

Ja, ik meld me aan voor een gratis adviesgesprek.

Afspraak maken

Download gratis e-book
‘Volle Kracht, laat los wat je belemmert’

Je kwaliteiten ontdekken

lees meer

Belemmeringen weghalen

lees meer