‘Soms denk ik: Mogen die sluizen even dicht!’

Martine van Os is actrice en presentatrice bij omroep Max. Ze ontwikkelde in haar jeugd goede voelsprieten en een groot inlevingsvermogen. Een van de redenen waarom het reisprogramma ‘We zijn er bijna’ elk jaar weer zo’n groot succes is. Mensen voelen zich bij haar op hun gemak en nemen haar snel in vertrouwen. Maar haar sensitiviteit heeft ook een keerzijde.

Leuk als je wilt reageren op dit interview. Dat kan hieronder.

5 Reacties

 • Ad schreef:

  Voor alle podcasts tot nu toe geldt voor mij dat het prettige gesprekken zijn waarin iemand echt aan het woord komt en zijn of haar gedachten goed over het voetlicht komen. Er zit veel herkenning in, maar wat er het meest uitspringt is toch dat we eigenlijk af moeten van het jachtige en snelle in ons dagelijks leven. Dat verander je niet van het ene moment op het andere, maar we kunnen daar met zachte kracht naar toe groeien.
  Ad

 • Marjolein van de Giessen schreef:

  Wat een prachtig interview met Martine van Os. Een mooi voorbeeld van de zachte kracht en de uitdagingen die het met zich meebrengt. Erg herkenbaar.

 • Ben schreef:

  Wat een mooi interview met Martine van Os! Het valt mij op dat er ook van de stemmen zoveel rust uitgaat, zowel die van coach Annelies als van Martine. Zo’n rustgevende stem is een fijne kwaliteit voor een coach.

 • Judith schreef:

  Wat herkenbaar! Dat werkt wel helend!! Het genieten van mensen, in mijn werk, maar ook dat het zo intens is dat je daarna heel moe bent, ‘mensen-moe’. En echt alleen moet zijn! En dat je die sensitiviteit over-ontwikkeld hebt, uit noodzaak, dat het niet een soort gave is (O, ben jij ook HSP, bleh). Wat niet wil zeggen dat je het niet goed kan inzetten. Soms denk ik nog dat het niet oké is, die vermoeidheid. Dat ik het moet fixen, er iets mis net me is. Ik accepteer het voor nu maar gewoon en probeer het nieuwschierig te onderzoeken. En yoga en Mindfulness helpt mij zeker daarbij om de balans goed te houden…

 • kalien blonden schreef:

  Heel mooi!

Reageer